:

Toimivaa paikallista näkyvyyttä kaupunkioppaalla

Ylöjärveläisen Hinauspalvelu Ruuskasen päämarkkina-alue on sama kuin toiminta-alue: hinaus-, kuljetus- ja tiepalveluita tarjotaan noin sadan kilometrin säteellä Tampereelta, ja paikallisten tavoittaminen on tärkeää. Ylöjärviopas on osoittautunut toimivaksi markkinointivälineeksi.

— Paikalliset ihmiset ovat löytäneet meidät, ja asiakkailta on tullut hyvää palautetta näkyvyydestä, kertoo Tommi Ruuskanen.

Ruuskanen on tarkka yrityksensä visuaalisesta ilmeestä. Brändi on rakennettu niin, että samat värit tulevat työvaatteista lähtien esille kaikessa, mitä yritys tekee. Ylöjärviopas luo samaa visuaalista yhdenmukaisuutta internetissä.

— Internetnäkyvyys on tulevaisuutta, netistä haetaan yhä enemmän tietoa alalla kuin alalla, ja nimenomaan nopea tiedonsaanti on tehty helpoksi. Ylöjärvioppaassa saimme palvelut nettiin näkyviin sillä lailla kuin halusimme. Asiakkaat näkevät autot liikenteessä ja sitten törmäävät netissä siihen, että tuo oli se auto, joka näkyi kaupungilla.

Luotettavuutta palveluissa ja markkinoinnissa

Tommi Ruuskanen ja muut hinausalan nuoret yrittäjät haluavat muuttaa alan toimintatapoja nykyaikaisemmiksi ja murtaa mielikuvan rasvaaroikkuvilla hinausautoilla saapuvista, mustiin haalareihin pukeutuneista murahtelevista miehistä.

— Lähden palveluissamme siitä, että homma on siistiä, palvelu hyvää ja nopeaa, sekä kalusto puhdasta ja nykyaikaista. Jokainen asiakas on meille tärkeä. Mehän palvelemme ihmistä, emme autoa. Se on ihminen, joka tiellä on pulassa, ei auto. Meillä on siistit työvaatteet, ja hinausautomme kyytiin voi hypätä vaikka hääpuvussa, jos hääauto on jättänyt tielle, Ruuskanen naurahtaa.

Hinausalalla tärkeää on varmuus siitä, että auto tulee ja suunnilleen siihen aikaan, mikä puhelimessa ilmoitetaan. Ruuskanen haluaa, että asiakkaille jää sellainen käsitys, että yrityksessä on kaikki hoidettu hyvin ja homma toimii. Samaa luotettavuutta hän vaatii markkinoinniltakin.

— Opasmedia on voimakas nousija omalla alallaan ja luotettava kumppani. Pidän siitä, että kun jotain on sovittu, sopimus on aina pitänyt. Ei ole tarvinnut soitella perään, että ei se näin pitänyt olla tai miksei mainos näy.

Saavutetut hyödyt

Kauppalehden Menestyjä 2014 Suomalaista laatua, AAA luokitus